Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Nyakcsigolyatörést okozott az ártatlan sofőrnek, mert nem adott elsőbbséget

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2022. január 17. - 12:05

Közúti baleset gondatlan vétsége miatt indult eljárás azzal a nővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kereszteződésben, így a vétlen személygépkocsival ütközve okozott súlyos balesetet.

A vádirat szerint a nő 2020. december 4-én, 6 óra 45 perckor autóval közlekedett Tatabánya lakott területén kívül. Az útkereszteződésben a 8135-ös számú úton a megengedett legnagyobb sebesség 70 km/óra – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

Az elkövető a kereszteződésbe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére megállás nélkül, 10-14 km/óra közötti sebességgel behaladt, és nem biztosított elsőbbséget a neki balról jobbra, Tatabánya felől Környe irányába szabályosan közlekedő vétlen gépjárműnek, amelynek jobb első ülésén utast szállított. A vétlen személygépkocsi a vádlott járművének ütközött.

Az ütközés következtében a vétlen jármű vezetője tizenkét hét alatt gyógyuló nyakcsigolyatörést, míg utasa és a vétkes sofőr is nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.