Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Hatalmas közös bejelentést tett a Disney és az UEFA

Az UEFA Playmakers 2020 óta több mint 73 ezer fiatal lánnyal ismertette meg a Disney-mesék varázslatos világát Európa-szerte, most pedig biztossá vált, a remek program folytatódik.

Fotó: Disney-UEFA/UEFA Playmakers
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Négy évvel, 2027-ig meghosszabbítja UEFA Playmakers programját az UEFA és a Disney – jelentette be a két nagyvállalat. Az UEFA Playmakers program a Disney és Pixar mesék inspirálta inspirálta innovatív foglalkozási forma, melyet a két vállalat azért hozott létre, hogy mozgásra ösztönözze az 5-8 éves lányokat. Új edzésmódszertannal, a történetmesélésen keresztül tanítanak meg játszani, keverve a labdarúgást a legnépszerűbb mesék csodálatos világával és karaktereivel.

A program mozgásban, csapatmunkában és képzelőerőben gazdag foglalkozásainak mindegyikét Disney és Pixar animációs filmek, mint a Hihetetlen család 2, a Jégvarázs 2 és a Moana ihlették. A kínálat a mai bejelentés alapján az Oscar-djías Encanto-val bővül. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az UEFA Playmakers a következő négy évben tovább bővül és folytatódik a partnerségünk a Disney-vel” – mondta Nadine Kessler. Az UEFA női szakág vezetője hozzátette:

„A fizikai aktivitás és a Disney-varázslat ötvözése nyerő kombinációnak bizonyult, hogy megismertessük a kislányokkal a labdarúgást, bevonjuk a szülőket, és minden kishölgynek lehetőséget adjunk arra, hogy megtapasztalja a futball örömét. Izgatottan várom, hogy a jövőben olyan profi labdarúgókat neveljünk ki, akiknek a labdarúgás szeretetét a Playmakers foglalkozásai mutatták meg”.

Nicole Morse, a Disney EMEA márka- és franchise marketing alelnöke elmondta:

„A Disney inspirálta UEFA Playmakers olyan nagyszerű együttműködés, hogy nem volt kérdés, a programot újabb négy évig folytatjuk. Nagy öröm volt látni, hogy a Moana és a Jégvarázs erős női karakterei és történeteik ilyen jótékony hatással vannak a családokra és a gyerekekre, ösztönzik őket, hogy aktívabbak legyenek és megszerettessék velük a labdarúgást. A kislányok, szülők és edzők visszajelzései nagyon pozitívak voltak és alig várjuk, hogy újabb gyerekekkel és filmekkel bővüljön a programunk. Az Encanto például már 47 európai szövetségben elérhető.”

Varázslatos élmény a lányoknak, szülőknek és edzőknek

Az UEFA Playmakers szinte kézzelfogható hatással volt az európai futballszövetségekre. Sikerült elérni a program célját, hogy támogató és biztonságos környezetben ismertessék meg a kislányokkal a futball szeretetét a mozgás, a játék és a történetmesélés segítségével.

Már 47 európai nemzeti szövetségben és több mint 3800 helyszínen tartanak tudományos kutatások alapján összeállított UEFA Playmakers foglalkozásokat. Több mint 73 000 lány vett részt a programban, amelynek keretében több mint 5200 UEFA Playmakers-edzőt neveltek ki.

Az UEFA Playmakers programban részt vevő kishölgyek, szülők és edzők visszajelzései* bizonyítják a program óriási pozitív hatását Európában:

⦁ A lányok 96%-a nagyon élvezi a foglalkozásokat.
⦁ A lánykák 91%-a szeretne továbbra is focizni.
⦁ A szülők 94%-a ajánlaná a foglalkozásokat más szülőknek.
⦁ A szülők 75,3%-a bízik abban, hogy lánygyermeke rendszeresen jár majd focizni az UEFA Playmakers után is.
⦁ Az edzők 71%-a állítja, hogy jobb edzővé vált az UEFA Playmakers-nek köszönhetően.
⦁ Az UEFA Playmakers edzők 68%-a nő, és 43%-ának nem volt korábban semmilyen edzői tapasztalata, amikor csatlakozott az UEFA Playmakers programhoz. A 292 edzőképző 63%-a nő.

A lányok jövője a labdarúgásban

Bár a Playmakers története még csak most kezdődött, az UEFA erre a lendületre épít majd a jövőben is annak érdekében, hogy a leányok ne csak megismerkedjenek a labdarúgással, hanem később folytassák is a fociztást. Az UEFA Playmakers legfontosabb törekvése, hogy minden Playmakers-központban megkönnyítse az utat a labdarúgáshoz a játékosok és az edzők számára egyaránt. Ennek érdekében az UEFA a helyi szövetségeket elkötelezett szakértőkkel támogatja, akik mentori támogatásban és utánkövetésben is segítenek.

Emellett az UEFA nagyobb hozzáférést biztosít az UEFA Playmakers tartalmakhoz, lehetővé téve a lányok, családok és edzők számára, hogy a foglalkozásoktól függetlenül is élvezhessék az UEFA Playmakers segédanyagait.

Az UEFA Playmakers Európa-szerte

Míg csupán hét ország vett részt a 2020 februárjában kezdődött kísérleti szakaszban (Ausztria, Belgium, Norvégia, Lengyelország, Románia, Skócia és Szerbia), de kevesebb mint négy év alatt további 40 ország csatlakozott a programhoz: Albánia, Andorra, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Feröer-szigetek, Grúzia, Gibraltár, Görögország, Izrael, Horvátország, Kazahsztán, Németország, Olaszország, Koszovó, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Írország, Magyarország, Oroszország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Wales.

*Leeds Beckett University 2023-ban végzett kutatása alapján, melyek során az UEFA Playmakers programban részt vevő 31 UEFA nemzeti szövetség körében 1392 szülőt és 965 edzőt kérdeztek meg.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.