Fontos koronatanú szólalt meg Gyárfás ügyében

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezetõ távozik a Fõvárosi Törvényszék elõkészítõ ülésérõl 2019. november 12-én. A Fenyõ-gyilkosság ügyében felbujtóként elõre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bûnösségét. MTI/Balogh Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 22. - 12:48

A Fenyő-ügy egyik fontos koronatanúját, Portik Tamás egykori bizalmasát hallgatták meg a Fővárosi Törvényszéken zárt tárgyaláson.

A Pesti Srácok információja alapján a tanú Portik bizalmi köréhez tartozott, azonban a Fenyő-ügyben csak tavaly, a vádemelés után szólalt meg. A portál szerint a vallomásában elmondta, hogy ő vitte Portik üzenetét Gyárfásnak a gyilkosság végrehajtása előtt, ugyanakkor ez Gyárfás szerint képtelenség. 

Az ügyészség elmondta, hogy a különösen védett tanú a vallomásában a vádirat benyújtásakor még nem ismert, újabb, a vádat alátámasztó tényeket adott elő.

Gyárfás Tamás védőügyvédje, Zemecsnik Péter a Pesti Srácoknak elmondta, hogy a tanú vallomása nem a vádat támasztja alá, már csak azért sem, mert semmit nem mondott sem a megbízásról, sem annak körülményeiről.

A bíróság a keddi tárgyalásra beidézte Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértőt is, aki a hangfelvételeket hallva elmondta, hogy Portik és Gyárfás gyanakvók voltak egymással, mindkettejüket paranoid személyiségként írta le, emelett Gyárfást nagyon dörzsölt, magas önkontrollal rendelkező emberként jellemezte.

Gyárfás Tamás, az úszószövetség egykori elnöke azonban konzekvensen tagadja, hogy megbízást adott volna Fenyő János megölésére. Zamecsnik Péter azt állítja, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok még a megalapozott gyanúhoz sem elegek. Hozzátette, hogy miután Gyárfás visszakapta a Nap-kelte szerkesztési jogát megszűnt az ellenségeskedés, ráadásul kibékültek Fenyővel, ezért kizárt, hogy másfél évvel később megrendeljen egy gyilkosságot.  

Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fenyő-ügyben.