Költségsapkát vezetnek be a Barcelonánál

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 28. - 08:58

A katalánok minden erejükkel azon vannak, hogy gazdaságilag rendbe tegyék a klubot, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy hozzányúljanak a fizetésekhez. 

A Barcelona anyagi problémákkal küzd, azonban megpróbálnak olyan döntéseket hozni, amelyekkel egyszerre tudnak megfelelni a gazdasági fair play szabályainak, csökkenthetik az adósságot, de közben folyamatosan fejlődnek és haladnak a sikerek felé. 

Télen kölcsönbe távozott Coutinho, érkezett Ferrán Torres, és regisztrálták Dani Alves-t, azonban még mindig az a problémájuk, hogy hiába mondtak le sokan a fizetésük egy részéről, már így is a limit tetején járnak. 

Ez meglehetősen nehézzé teszi az új játékosok igazolását, ugyanis a pénzügyi szabályok nem teszik lehetővé, hogy egy bizonyos összeg fölött költsenek a klubok fizetésekre. 

Ezért úgy döntöttek, befizetik a fizetési sapkát június 30-tól, vagyis minden újonnan érkező játékos maximum 10 millió eurót kereshet náluk – írja a Sport

A szándékuk az, hogy ne legyenek kivételek, azonban lehet, hogy muszáj lesz nekik engedményeket tenni, hogy ha valóban olyan nagy sztárokat igazolnának, mint Erling Haaland.