Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Kisgyermek vesztette életét Arkansasban agyevő amőba miatt

Újabb áldozatot szedett a ritka agyevő amőba.

Fotó: Unsplash/Robina Weermeijer
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyelőre nem tudni a pontos részleteket, ám több helyi médium is arról számolt be, hogy a meg nem nevezett arkansasi gyermek valószínűleg a vízben terjedő Naegleria fowleri organizmust kapta el, miközben egy country clubban játszott.

Az arkansasi egészségügyi hatóságok és a megyei halottkém egy sajtóközleményben osztották meg, hogy a gyermek a jelek szerint az állam fővárosában, Little Rockban lévő country club gyermekmedencéjében kapta el a Naegleria fowleri kórokozót. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A kórozó rendkívül ritka és veszélyes, mivel elpusztítja az agyszövetet, agyduzzanatot és az esetek többségében végül halált okozta. Az amőba, mely a talajban és a meleg édesvizű tavakban, folyókban, tavakban és meleg forrásokban él, az amerikai CDC szerint ritka esetekben úszómedencékből, szörfparkokból és más, nem kellően klórozott vízfelületekről is átterjedt már az emberekre.

Az arkansasi egészségügyi minisztérium a kisgyermek halála kapcsán arról jelentett, hogy az ügyben végzett széleskörű vizsgálat során arra a következtetésre jutottak, hogy a a Little Rock-i Country Clubban található gyermekmedence volt a felelős a fertőzésért.

A klub a minisztérium vizsgálata után azonnal lezárta a medencét. Az agyevő amőbával kapcsolatos halálesetek relatíve ritkák, noha manapság egyre több tragikus esetről lehetett hallani a világban.