Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Kijev polgármestere reagált Zelenszkij kritikájára az áramkimaradások kapcsán

Fotó: Vitalij Klicsko kijevi polgármester érkezik az EU-országok regionális és helyi hatóságainak képviselői alkotta tanácsadó szervnek, a Régiók Európai Bizottságának (RB) az ülésére Prágában 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Martin Divisek
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Véleménye szerint semmi értelme politikai csatározásokba keveredni, különösen nem a jelenlegi helyzetben.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere nemrégiben reagált az ukrán államfő kritikájára az áramkimaradások elviselését segítő intézkedésekkel kapcsolatban, kiemelve, hogy 430 melegedőpont áll rendelkezésre, emellett több mint 100-at készülnek elhelyezni vészhelyzet esetére.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

„Nem akarok politikai csatározásokba keveredni, különösen nem a jelenlegi helyzetben. Hiszen semmi értelme, ettől sokkal fontosabb dolgunk van a várost illetően”

– mondta.

Volodimir Zelenszkij a múlt hét folyamán megjegyezte, hogy számos panasz érkezett a fővárosban elfogadott intézkedésekkel kapcsolatban, majd kritikát fogalmazott meg a polgármestert illetően, mondván, szerinte nem kezelte megfelelően az áramkimaradásokat.

Ukrajna számos régiójában áramszünetek voltak az orosz csapások miatt, ám az ukrán elnök szerint Kijevben vannak a „legnagyobb gondok”, ugyanis Klicsko nem tett eleget azért, hogy segítsen a helybelieknek – írta a Sky News.

Majd kifejtette, hogy a város lakói közül sokan 20 vagy akár 30 órán keresztül is áram nélkül maradtak, ezért több támogatást és minőségibb munkavégzést kért a polgármesteri hivataltól, lehetőleg minél előbb.