Két őrt ejtettek túszul a rabok egy svédországi börtönben, cserébe 20 kebabot követeltek

Fotó: Unsplash/Alana Harris
not image

Borbély Fanni

2021.július.22 - 06:22

Két rab túszul ejtett két börtönőrt szerdán egy svéd büntetés-végrehajtási intézetben, és elbarikádozták magukat odabent, amit az ország börtönügyi minisztériuma “nagyon veszélyes helyzetnek” nevezett.

A rabok túszul ejtették a börtönőröket, miután nem sokkal dél után betörtek az őrök egyik szobájába, és letakarták a térfigyelő kamerákat – közölte a svéd börtön- és próbaidős szolgálat. Tárgyalók és rendőrök voltak a börtönben, “és a helyzet stagnál” – mondta Jorgen From Nordin megbízott biztonsági főnök a TT svéd hírügynökségnek.

A rabok gyilkossági büntetésüket töltik – jelentette a TT. A svéd média szerint helikoptert követeltek, hogy segítsenek nekik a szökésben. Az Aftonbladet svéd bulvárlap szerint a férfiak 30 és 24 évesek, és állítólag borotvapengékkel voltak felfegyverkezve, amikor betörtek az őrök szobájába.

Az újság szerint felajánlották, hogy elengedik az egyik túszt, ha cserébe 20 kebabot osztanak szét a többi rab között. Az Aftonbladet fotókat tett közzé egy helyi pizzériáról, amint pizzákat készít és pakol be egy autóba, és azt mondta, hogy azokat a börtönbe szállítják.

Fotó: AP

Az AP tájékoztatása szerint a szóban forgó büntetés-végrehajtási intézet Eskilstunában található, mintegy 120 kilométerre nyugatra Svédország fővárosától, Stockholmtól.