Közel két évtized után visszatérhet az aranyos, egyben idegesítő Office-segéd

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021.július.19 - 19:21

Talán be sem kell mutatnunk a régi motorosoknak Gem Gézát, angol nevén Clippy-t, akit először az Office 97 programcsomagban alkalmazott a Microsoft segítőként.

A redmondi techóriás Twitter-bejegyzésében osztotta meg terveit, melyek szerint fel szeretné támasztani a sokak számára kedves és bájos, mások szemében csak idegesítő Gem Gézát, aki az Office Segéd funkció ismert alakja volt.

A Microsoft felhívása szerint ha a poszt több mint 20 ezer lájkot kap, akkor Gem Géza bekerülhet a cég hivatalos emojijainak listájára, és róla fogják megformázni az Office-programok gemkapcsát.

Clippy először az Office 97-ben szerepelt annak érdekében, hogy tippeket adjon a felhasználóknak, és kisegítse őket mindennapi teendőik elvégzésében – írta a Game Rant hírportál.

Mindössze négy évig volt jelen a kedélyes segéd, a 2001-es Office XP-ből már eltávolították, akkor egy külön blogbejegyzésben búcsúztatták a népszerű gemkapcsot.

Nemrégiben a Microsoft Teams szolgáltatásában tűnt fel Gem Géza az egyik választható háttérképen, ami a nosztalgiacsomag részeként vált elérhetővé, ám úgy tűnik, a techóriás a jövőben a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően örökre beépítheti Clippy képét az emojik tárházába.