Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Két egykori Barcelona-ász is az amerikai ligában köthet ki

MTI/EPA/Quique Garcia

Bense Róbert

2022. szeptember 21. - 12:12

Piqué és Jordi Alba is hamarosan elköszönhet a csapattól.

A Barcelona a nyári átigazolási időszakban Gerard Piquétól és Jordi Albától egyaránt megpróbált megszabadulni, miután egyik játékos sem ment bele a klub által ajánlott fizetéscsökkentésbe – írta a Fichajes.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A döntés végül azt eredményezte, hogy a Barcelonát régóta erősítő két veterán gyakorlatilag kegyvesztetté vált Xavi csapatában, így aztán egyre valószínűbb, hogy hamarosan távoznak sikereik helyszínéről.

Gerard Piqué és Jordi Alba kulcsszereplők voltak a Barcelona elmúlt évtizedének legjobb pillanataiban, ezért is tartoztak a csapat legjobban fizetett játékosai közé, a dicső napok azonban mostanra már távolinak tűnnek.

Mindazonáltal mindkettejükben maradt még néhány aktív év, és nincs kizárva, hogy az MLS-ben kötnek ki. Spanyol sajtóértesülések szerint az Inter Miami már egy ajánlatot is előkészített a játékosoknak.

Az Inter Miami ezer szállal köthető az egykori Manchester United klublegendához, David Beckamhez, aki résztulajdonosa is a csapatnak. Tavaly leginkább azzal kerültek reflektorfénybe, hogy le akarták igazolni Messit. Ez akkor még nem jött össze, de nincs kizárva, hogy egyszer Messi, Piqué, valamint Jordi Alba újra egy csapatban játsszon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.