Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Kemény kritikával illette a Barcelonát a volt holland válogatott a de Jong-ügy miatt

MTI/EPA/Alejandro Garcia

Bense Róbert

2022. augusztus 17. - 08:41

Ki gondolta volna még tavasszal, hogy ez lesz a vége.

Frenkie de Jong néhány hónappal ezelőtt még boldogan újságolta a spanyol sajtónak, hogy remekül érzi magát Barcelonában és mindenképpen maradni szeretne. Mostanra ott tartunk, hogy a drukkerek is terrorizálják.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Az ügy már csak azért is szomorú, mert a Barcelona valószínűleg zokszó nélkül megtartaná, ha nem lenne szüksége annyira arra a cirka 70 millió euróra, amit a hollandért kaphat. Ám egyelőre még semmi nem biztos.

A katalán klubvezetés most azon van, hogy csökkentsék de Jong fizetését, és a hírek szerint még a jogi úttól sem rettennének el, ha nem megy bele ebbe, vagy az esetleges távozásba. Rafael van der Vaart, az egykori holland válogatott ezt már nem hagyta szó nélkül – írta meg a onefutball.com.

“Nem lehet így bánni az emberekkel. Ezek maffiamódszerek. Aláírsz egy szerződést, majd teljesíted, aztán távozol. De ez itt egyáltalán nem így van” – mondta van der Vaart, aki nem mellesleg korábban a Real Madridban is játszott.

„A Barcelona nagyon rosszul jön ki ebből az egészből. Egy nagyszerű klub, és mindenki ott akar játszani, de innentől kezdve máshogy ítéljük meg. Számomra ez szégyenletes” – folytatta, valamint hozzátette, hogy ez az ügy maradandó hatással lesz a klub megítélésére.