Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

A háború katonai konfrontációvá vált Oroszország és a NATO, illetve az USA között

MTI/EPA/ROBERT GHEMENT
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Putyin egyik szövetségese szerint a háború valójában nem Oroszország és Ukrajna között zajlik.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy az ukrajnai „konfliktus” „katonai konfrontációvá vált Oroszország és a NATO, de mindenekelőtt Oroszország és az USA, valamint Nagy-Britannia között”.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Patrusev, akit Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi szövetségesének tekintenek, komoly befolyással rendelkezik, és meglehetősen sarkos véleménnyel bír a nyugati országokról – írja a The Guardian.

Patrusev azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy “az országot uraló és a világot uralni próbáló óriásvállalatok csoportjai”, évek óta igyekeznek aláásni Oroszország “egyedülálló” kultúráját és nyelvét.

Úgy véli, hogy Oroszország válaszul „gazdasági szuverenitást és pénzügyi függetlenséget fog elérni, fegyveres erőikkel pedig képesek lesznek elrettenteni minden potenciális agresszort” – tette hozzá.

Az USA folyamatosan tagadja Moszkva azon állításait, hogy el akarnák pusztítani Oroszországot. Joe Biden szerint egy esetleges összecsapás Oroszország és egy NATO-ország között a harmadik világháborút eredményezhetné.