Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Ennyi lehet ezentúl a hamvasztás átlagára

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. november 1. - 21:57

Leginkább az energiaárak emelkedésével, az inflációval, valamint a forint elértéktelenedésével magyarázzák az áremelkedést.

Lányiné Kakas Magdolna, a Télizöld Kegyeleti Szolgálat vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a legoptimistább becslések szerint is 15% körüli áremelkedéssel lehet számolni a következő évtől.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

„A krematóriumoknál a gázárak emelkednek, és nagyon sok az üzemanyag-áremelés. Nem ársapkás üzemanyagot tankolnak a vállalkozások, így ez nagyon befolyásolja a szállítási költséget” – mondta.

„Ez egyrészt közvetlenül érinti a vállalkozásokat, másrészt begyűrűzik, hogy a kellékeket szállítók is kénytelenek emelni” – tette hozzá, kiemelve, hogy a fővárosban már most is félmillió forintot meghaladó összeg egy koporsós temetés.

Vidéken ugyanakkor most még valamivel mérsékeltebbek az árak, a KSH szerint egy koporsós temetés átlagára 336, egy hamvasztásosé 239 ezer forint – ezek még a drágulás előtti összegek.

A temetkezési vállalkozók szervezetei most közösen kérik arra a kormányt, hogy visszakerülhessenek a rezsicsökkentéssel védett körbe – számolt be róla az RTL.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.