Modernebb lesz a János Kórház, mint valaha

Fotó: Fotó: Erdei Zsuzsa orvos beadja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját egy páciensnek a Szent János Kórház oltópontján 2021. április 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. január 18. - 17:51

Az Országos Onkológiai Intézetben új diagnosztikai tömböt alakítanak ki, melyet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében kerül kivitelezésre.

Az EBP például több centrumkórház, országos intézet, kórház és a térségben található szakrendelők megújítását célozza 700 milliárd forintnyi keretösszegben, melybe beletartozik az Országos Onkológiai Intézet (OOI) új diagnosztikai tömbjének kialakítása 13 600 négyzetméteren. Ezáltal az OOI a magyar onkológiai ellátórendszer központjává válhat.

A nagyobb beruházások közé tartozik még a Szent János Kórház területén megépülő 80 ezer négyzetméteres új klinikaépület, valamint a régi épületek rekonstrukciója, továbbá 32 szakrendelő felújítása, ezek közül pedig tizenegy budapesti intézménynél már be is fejeződtek a munkálatok – derül ki az Infostart cikkéből.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter elmondta, hogy 2010 után 1700 milliárd forinttal több forrást kapott az egészségügy, ami hozzájárult ahhoz, hogy jelentős kórházfejlesztések indulhassanak el. 2020-ban 10,4 milliárd, 2021-ben pedig 10,2 milliárd forintot biztosított a kormány a fővárosi egészségügyi alap- és járóbeteg-ellátásának fejlesztésére.