“Isteni járványvédelmi csomagot” árult egy londoni egyházalapító, bíróság elé kell állnia

Fotó: Unsplash/Elizabeth McDaniel
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 15. - 14:37

Bíróság elé állították a Climate Wiseman néven ismert Climate Irungut, a dél-londoni Kingdom Church keresztény felekezet alapítóját és püspökét csalás vádjával.

“Egy próféta, akit Istent kent fel, hogy a jövőbe vezesse önöket. Álomfejtő és üzleti spirituális tanácsadó” – jellemzi önmagát Irungu a Twitteren az Index beszámolója szerint.

A férfit azzal vádolják, hogy “Isteni járványvédelmi csomag” néven árult egy olyan csomagot, mely állítása szerint megvédi az embereket a koronavírustól, sőt, a már kialakult Covid-19-et is képes kezelni. A csomag egyik legfontosabb eleme az “Isteni tisztítóolaj” volt.

A londoni bíróságon tartott előkészítő tárgyaláson Irongu fehér püspöki viseletben volt jelen, melyet aranyszínű kereszt és a Kingdom Church logója díszít. Irungu a törvényszék előtt ártatlannak vallotta magát.

A vádirat szerint a férfi a készítményeiről online és személyesen is hamis állításokat tett, de védőügyvédje azzal érvelt, hogy Irungu az oltás mindkét dózisát megkapta, és joga van gyakorolni a vallását.

A tárgyalásról az egyházalapító a Twitteren azt írta, győztesként hagyta el a bíróságot, és a Kingdom Church megállíthatatlan.

Az előkészítő tárgyalás után Irungu állítólag a levegőbe öklözve ünnepelte győzelmét, nagyjából 50 támogatója pedig megafonokkal és sípszóval próbálta megakadályozni az ülést.