Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

132-re emelkedett az indiai hídomlás áldozatainak száma

Fotó: Videofelvételrõl készített kép, amelyen mentõk dolgoznak a helyszínen 2022. október 30-án, miután leszakadt egy közelmúltban felújított függõhíd a Maccsu folyó fölött, az indiai Gudzsarát államben fekvõ városban, Morbiban. Legalább hatvan ember életét vesztette. MTI/AP/Radzses Ambalija

Takács Petra

2022. október 31. - 07:25

A nyugat-indiai Gudzsarát államban egy régi függőhíd kábelszerkezete adta meg magát, több százan zuhantak a vízbe.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, vasárnap Indiában összeomlott egy híd, a baleset áldozatainak és sérültjeinek száma azóta még tovább nőtt. Az Al Jazeera úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma 132-re emelkedett, miközben a mentőalakulatok egész éjjel dolgoztak, hogy átfésüljék a folyót.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Az érintett tartomány információs minisztere azt közölte, hogy eddig 177 embert sikerült megmenteni, 19-en pedig orvosi ellátásban részesülnek. A mentés jelenleg is zajlik, több mint 200 mentőalakulatot mozgósítottak a műveletekhez művelethez.

A hidat nemrég adták át egy felújítás után

A hatóságok beszámolója szerint a 19. századi, még gyarmati időkből származó híd azért omlott össze a Maccsu folyó felett, mert nem bírta el a nagy terhelést.

A hídon több százan haladtak át egyszerre, a hindu fesztiválszezon miatt ugyanis nemrég megnyitottak a közelben egy turistalátványosságot. A hidat egyébként csaknem hathónapos felújítás után a napokban adták át.

A katasztrófavédők és a mentők továbbra is keresik a túlélőket, a halottak és a sérültek többnyire tizenévesek, nők és idősek. Az indiai hadsereg, a haditengerészet és a légierő csapatait is a helyszínre irányították, hogy segítsenek a mentésben.

A híd összeomlásának ügyében a helyi politikai ellenzék vizsgálatot követel, mondván, hogy a hidat anélkül nyitották meg újra, hogy a város polgári szervétől erre biztonsági engedélyt kaptak volna.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.