Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

60-ra emelkedett az indiai hídbaleset halálos áldozatainak száma

Fotó: Unsplash/ Lucas Cetti A kép illusztráció.
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

60 főre emelkedett a halálos áldozatok száma, miután leszakadt egy függőhíd az indiai Gudzsarát államban.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, leszakadt egy függőhíd az indiai Gudzsarát államban, melynek következtében az AP értesülései szerint legkevesebb 60 ember vesztette életét.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Nem tudni, hogy pontosan hányan tartózkodtak a hídon, amikor az leszakadt, s mely a térség egyik legfőbb turisztikai látványossága volt, ám a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma gyorsan fog növekedni, mivel sokakat még most is keresnek a vízben.

Brijesh Merja állami miniszter újságíróknak nyilatkozva megosztotta, eddig 60 ember vesztette életét, és 17 embert szállítottak kórházba, hozzátéve, hogy a katasztrófaelhárítók és a mentők nagy erőkkel keresik a túlélőket, az elhunytak és a sérültek többsége pedig idősek, tinédzserek és nők.

A közösségi médiában azóta több felvétel is megjelent, melyeken látszik, ahogy a részben víz alá merült híd maradványaiba próbálnak kapaszkodni a túlélők, miközben mentőcsapatok érkeznek mentőcsónakokkal, hogy kiemeljék a vízből a bajba jutottakat.

Néhány ember képes volt saját erejéből a partra úszni, ám a legtöbben nem voltak ilyen szerencsések. Eközben a helyi hírcsatornák arról számoltak be, hogy az érintettek hozzátartozói is a helyszínre siettek és jelenleg is szeretteiket keresik.