Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Újabb 75 áldozatot követelt Indiában az oxigénhiány

Az új koronavírus elõidézte betegségben szenvedõk ápolására szükségkórházat alakítanak ki egy sportcsarnokban, az indiai Dzsammu és Kasmír nyári fõvárosában, Szrinagarban 2021. április 27-én. Az új koronavírussal fertõzöttek száma emelkedik Indiában, és emiatt egyre nagyobb hiány mutatkozik kórházi ágyakban és oxigénben. MTI/EPA/Farúk Hán
not image

Kornis Vivien

2021. május 15. - 07:38

India egyik államában hetvenöt Covid-19-beteg vesztette életét az elmúlt négy nap során az oxigénellátás hiánya miatt.

Legalább 75 Covid-19-páciens vesztette életét India délnyugati Goa államában az elmúlt négy napban az orvosi egyetem kórházában, vagyis az állam legnagyobb egészségügyi ellátóhelyén. 

A Sputnik News beszámolója szerint a haláleseteket az orvosi oxigén hiánya okozta, mely nemcsak Goában, hanem India számos más államában is újabb és újabb áldozatokat követel. 

Az egyik ellenzéki párt hivatalos panaszt nyújtott be Pramond Sawant államfő és Parimal Rai főtitkár ellen, amiért nem látták el kellő oxigénnek az egészségügyi intézményeket.

Vijai Serdesai, a panaszt benyújtó ellenzéki párt elnöke pénteken elmondta, hogy a bíróságot kezében van a döntés a kormányzó pártól.

Az elmúlt négy éjszaka során 75 ember meg a kórházban az oxigénellátás hiánya miatt. Goa kormányzása teljesen összeomlott, a kormányzó párt cserben hagyta az állampolgárait. 

A helyi sajtó értesülései szerint a kórház vezetősége már korábban figyelmeztette a hatóságokat, hogy oxigénhiány lépett fel az intézményben.