Íme a Sony egymillió forintos mobiltelefonja, amely mától előrendelhető

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 20:16

Miközben az Apple és a Samsung zászlóshajói uralják a globális mobilpiacot, addig a Sony egy olyan okostelefonnal rukkolt elő, amivel árban messzemenően lekörözi vetélytársait.

A japán techóriás bejelentette, hogy az Xperia Pro készülékei mától kezdődően nemcsak Ázsiában, hanem Európában is előrendelhetőek, így bárki beszerezheti őket, ha még időben cselekszik.

A Sony korábban nem árulta el, pontosan mikortól kezdődnek a rendelések, mivel ki szerették volna várni a piac tisztulását, végül május 14-e mellett döntöttek, így lesz még időnk átgondolni, vágyunk-e a telefonra, ami az Egyesült Királyságban potom 2 300 fontba kerül.

Hogy mit is kapunk nagyjából egymillió forintért cserébe? Itt van például a világ egyik legerősebb kamerarendszere, valamint a PC-vé alakíthatóság is, az Xperia Pro ugyanis egy microHDMI csatlakozó segítségével bármikor monitorhoz köthető, ám ezt például már a Samsung Galaxy széria bizonyos mobiljai is tudták – igaz, esetükben vezeték nélküli megoldásról volt szó.

Az okostelefon az elkészült fotókat és videókat azonnal képes feltölteni 5G-s támogatottsága révén a felhőbe, azonban ez nem számít újdonságnak, hiszen szinte az összes gyártó készülékén megtalálható ez a fajta szolgáltatás, beszéljünk éppen Google Fotókról, Google Drive-ról vagy iCloudról.

Az okoseszköz lényegében az Xperia 1 II felturbózott, masszívabb változata, specifikáció tekintetében szinte ugyanazokat a komponenseket kapta meg, egyetlen különbség a Pro javára, hogy gyorstöltési funkcióval rendelkezik, míg a 12 GB RAM memóriával és 512 GB tárhellyel ellátott verzió is elérhető.

Azt viszont nehéz megemészteni, hogy egy egymillió forintos telefon miért műanyagból készült, nem pedig fémből vagy alumíniumból – a Sony ezen a téren egészen biztosan nem lesz jó választás azoknak, akik valódi prémium mobilra ácsingóznak.