Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

A magyarországi IKEA áruházakban is áremelés várható

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 18. - 12:26

A brit IKEA bejelentése szerint árat kell emelniük az omikron okozta munkaerőhiány, alapanyaghiány és az ellátási láncok akadozása miatt, majd a hazai cég is közölte, hogy követik a példájukat.

A magyarországi IKEA leányvállalata úgy nyilatkozott, hogy a pandémia kezdete óta igyekeztek mérsékelni a nehézségeket és kompenzálni a növekvő költségeket, ennek ellenére őket is jelentős mértékben érintette az a makroökonómiai hatás, amellyel más üzleti vállalkozások és vezetők szembesülnek. 

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az ellátási láncok ilyen mértékű akadozása, illetve az általános infláció miatt nem maradt más lehetőségük, mint hogy ők is kövessék az anyacég példáját, ezáltal meg kell emelniük a termékek árait a boltokban – írta a Pénzcentrum.

Kiemelték azt is, hogy az inflációtól függően az áremelés mértéke is országról országra változik, így nem tudnak teljesen biztosat mondani az árváltozás átlagos mértékéről, azt azonban megerősítették, hogy több termékük ára változatlan marad, de a portfóliójuk nagy részének árait emelni fogják, összhangban a megemelkedett nyersanyagárak és az ellátási lánc költségeivel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.