Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Így rombolja szét a járműveket egy atomfegyver lökéshulláma: borzasztó – videóval

TÉMÁK:
#Kiemelt
Tudomány
not image

A T-800-as

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy robbanás mindig veszélyes, és ha az egy atomfegyverrel párosul, akkor a károk óriásiak lehetnek, miközben az embereknek nagyon kevés az esélyük a túlélésre.

Egy robbanás mindig veszélyes, és ha az egy atomfegyverrel párosul, akkor a károk óriásiak lehetnek, miközben az embereknek nagyon kevés az esélyük a túlélésre.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Egy héttel ezelőtt Bejrútot egy egészen hatalmas robbanás rázta meg, aminek az ereje felért egy kisebb atombombával. Mérhetetlenül nagy pusztítást végzett, és már több mint 200 holtestet találtak a helyszínen.

Sokakat még mindig keresnek, és a mentőcsapatok a minimális esélyek ellenére sem adják fel. A háttérben pedig legalább ilyen intenzitással vizsgálódnak, hogy mi is történhetett, egyáltalán balesetről van-e szó.

Az ehhez hasonló erősségű robbanások egy szempillantás alatt írják át a környezetet maguk körül, és kevés az olyan hely, ahol egy ilyen katasztrófa esetén biztonságban lennénk. A napvilágra került videókból is jól látni, hogy a lökéshullám milyen erővel csapott le.

Ennek kapcsán úgy gondoltuk, hogy bemutatunk egy 1953-as felvételt, amit valószínűleg még sokan nem láthattak. Itt ugyan egy nukleáris fegyverről van szó, maga a lökéshullám szintén pusztító erővel bír.

Az első hullám részeként a robbanás szinte felperzseli a járművet, majd a következőben már arrébb is dobja azt. Az erőhatás akkora, hogy a járművek oldalai behorpadnak, anélkül hogy bármilyen más behatás is érte volna azokat.

Adódik a kérdés, hogy az ilyen robbanásokat miképpen úszták meg a kamerák. Ezeket az eszközöket egy szerkezetileg megerősített dobozba helyezték el, amiket acéloszlopok vettek körbe, és betonból készült alapokat kaptak.

A rögzítőrudakat pedig úgy alakították ki, hogy azok aerodinamikailag a lehető legkisebb mértékben mozduljanak el. Emiatt sem érzékelhető nagy rázkódás a lökéshullámokkal, így a szakemberek pontos elemzéseket végezhettek, látván a különböző behatásokat.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-jovoben-a-mesterseges-intelligenciak-vivhatjak-a-vadaszrepulogepek-csatajanak-egy-reszet/