Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Így módosul a kamionstop a május elsejei hosszú hétvégén

Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Építési és Közlekedési minisztérium információi alapján módosul a kamionstop.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása megszakítás nélkül 48 órán át lenne érvényben a május 1-jével háromnaposra nyúló hétvégén.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2023. április 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8-8 órás időtartamban felfüggesztik.

A kamionstop az általános szabályok szerint, a munkaszüneti nap miatt most hétvégén szombaton 22 órától május 1-jén, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A közlekedésért felelős miniszter indokolt esetben, a környezetvédelmi és forgalombiztonsági szempontokat is mérlegelve, átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

E lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján szombaton és vasárnap éjjel is nyolcórás időablak nyílik az áruellátás zavartalansága érdekében – írja közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.