Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Ibrahimovic: Majd akkor hagyom abba a futballt, ha azt látom, hogy valaki jobb nálam

Fotó: EPA/ROBERTO BREGANI

Szabó Kata

2022. szeptember 14. - 16:07

Elmondása szerint ez még nem következett be, így mindenki számíthat a visszatérésére.

Miközben Svédország újabb Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül, Zlatan Ibrahimovic próbál visszatérni sérüléséből. A svéd térdműtétje után várhatóan az év hátralévő részében már nem léphet pályára, de karrierje még egy darabig folytatódik, legalábbis ezt ígéri a hamarosan 41 éves kort betöltő csatár.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban Ibrahimovic nem árulta el, hogy mikor térhet vissza a pályára, ám a rá jellemző magabiztossággal kijelentette, hogy nem kell még tőle búcsút vennie a labdarúgás közegének.

“Biztosan észre fogják venni, ha visszatérek – mindenki látni és hallani fogja, mert az brutális lesz”, mondta Ibrahimovic. A sérülésproblémák ellenére a svéd játékos az elmúlt szezonban bajnoki címhez segítette csapatát, a Milant Olaszországban. 23 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken nyolc gólt szerzett, miközben tavaly a válogatottba is visszatért.

A pályafutása befejezéséről szóló találgatások azonban új lendületet kaptak, amikor májusban térdműtéten kellett átesnie, ám júliusban Ibrahimovic egy évvel meghosszabbította szerződését a Milannal. Már ez is elegendő jel volt a folytatásra, ám a svéd most tiszta vizet öntött a pohárba.

“Ha látok egy nálam jobb játékost, akkor abbahagyom, de ilyen játékost még nem láttam. Csapatként egyébként erősebbek vagyunk a tavalyi szezonhoz képest. A bajnoki cím után volt egy jó nyári átigazolási szezonunk, ami megerősített minket, így most több lehetőségünk van a kispad tekintetében, mondta Imbrahimovic, akinek csapata hat mérkőzés után 14 ponttal a harmadik helyet foglalja el a tabellán, csak gólkülönbség tekintetében lemaradva az első Napoli, és a második Atalanta mögött.