Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Huawei több mint 13 ezer alkatrészt cserélt ki az amerikai szankciók nyomán

TÉMÁK:
#Huawei
Fotó: Unsplash/Kenny Leys
Technológia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Huawei ezzel azt akarja elérni, hogy minden alkatrészt képesek legyenek helyben, Kínában legyártani.

A South China Morning Post jelentése szerint a Huawei az elmúlt 3 évben több mint 13 ezer alkatrészt cserélt le helyi helyettesítő termékekre, továbbá több mint 4000 áramköri lapot tervezett újra. Ren Zhengfei alapító megosztotta, az áramköri lapok gyártása “stabilizálódott”, miután a vállalat hazai forrásból származó cserealkatrészeket fejlesztett ki.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A Huawei a jövő hónapban elindítja a MetaERP-t, saját erőforrás-tervezési rendszerét, továbbá a már teljes mértékben saját operációs rendszert, adatrendszert, fordítóprogramot és nyelvet használ.

Ren egy beszédet is mondott a vállalat által elért sikerek nyomán február 24-én, egy szemináriumon, melynek keretében köszönetet mondott a nyilvánosságnak és az akadémikusoknak, akik részt vettek a vállalat technológiai kényszerhelyzetének megoldásában.

Mint ismert, a Huawei az elmúlt években az amerikai szankciók miatt került küzdelmes helyzetbe, miután a technológiai rivalizálás fokozódott a vállalat kínai hadsereghez fűződő kapcsolatai miatti aggodalmak közepette. A volt elnök, Donald Trump még 2019-ben tette feketelistára a vállalatot nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva.

Ren ennek kapcsán közölte, a Huawei és az Egyesült Államok közötti technológiai feszültség kirobbanásáig “a nyugati technológia híve volt”, s még a Huawei alapítása után is “csodálta” a nyugati technológiát, s bár a szankciók jóformán megbénították a vállalatot, ettől függetlenül a Huawei “még most sem nyugatellenes”.