Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Rátámadt egy hős néző a moszkvai terrortámadás egyik terroristájára

Élete kockáztatásával támadt rá a moszkvai terrortámadás egyik terroristájára egy néző, aki mindent megtette azért, hogy semlegesítse a fegyverest.

Fotó: EPA/IGOR KOVALENKO
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb terrortámadását hajtották végre Moszkvában pénteken, melynek kapcsán Vlagyimir Putyin orosz elnök rendkívül határozottan üzent. A fegyveres támadást végrehajtó négy terroristát elfogták, akik a hírek szerint Ukrajnába akartak átszökni, ahol lehetséges, hogy már várták őket.

Ugyanakkor Ukrajna tagadja, hogy bármi közük lenne a terroristákhoz, illetve a moszkvai terrortámadáshoz. Az USA semmi jelet nem lát arra vonatkozólag, hogy az ukránok benne lettek volna az akcióban, míg az oroszok kivárnak, folytatják a vizsgálatokat, függetlenül attól, hogy az Iszlám állam magára vállalta az akciót. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A nyomozást nagyban segítheti, hogy mind a négy terrorista életben van, akik rengeteg információval szolgálhatnak. A háttérben zajlanak a kihallgatások, de azt már tudni, hogy mindegyik terrorista külföldi, nem orosz állampolgár, akik olyan kegyetlenek voltak, hogy gyerekekkel is végeztek.

Egy hős néző életeket mentett

Az egyik terrorista kamerák előtt árulta el, mennyi pénzt ajánlottak fel neki a terrortámadásért, és csak annyi utasítást kapott, hogy lőjön le minél több embert. Megdöbbentő képsorok láttak napvilágot a támadásról, ami részben megváltoztatja Moszkva történelmét.

A nézők közül egy férfi rátámadt az egyik fegyveresre, és végül semlegesítette. Ezzel a feleségét próbálta megvédeni, mialatt a terroristák a rockkoncertre összegyűlt tömegre lőttek. A hős néző a lehető legjobbkor támadott, kihasználta, hogy a terrorista tárat cserélt, akkor támadta meg. Erről a Sky News számolt be a Baza jelentésére hivatkozva.

Az orosz nyomozóbizottság azt mondta, azzal, hogy aktív és határozott volt, megmentette a körülötte lévők életét. Valószínűleg ezen fellépésén nélkül ő és sokan mások is életüket vesztették volna. Emiatt a bizottság elnöke a „páratlan bátorságért” díjra jelöltette, amit később egy ceremónia részeként vehet át.

Először azt hitték, petárdáznak

A BBC is beszámolt pár új részletről a szemtanúk nyilatkozata alapján. Az emberek először azt hitték, hogy petárdákat hallanak, majd röviddel ezután kiderült, terrorakció van folyamatban. Az egyik nő a 11 éves lányával szerencsésnek mondhatják magukat, épp a bejárathoz közeli kávézóban voltak fagylaltot vásárolni, amikor meghallották a zajt, és valaki azt kiabálta, feküdjenek a földre.

Ekkor mindenki a gyerekekhez rohant, lefeküdtek, majd elkezdtek barikádokat építeni az asztalokból és a székekből. Időközben több sérült is megjelent a kávézóban, hogy menedéket keressenek. Miután a koncertnek alig pár perc múlva kellett volna kezdődnie, egyesek azt gondolták, hogy a zaj ennek a része.

Néhányan az ülések mögé bújva kerestek fedezéseket, de többek nem élték túl a lövöldözést, mert a székeken átfúródtak a golyók. Mindenki fejvesztve menekült, hatalmas pánik tört ki, addig a terroristák egyre több emberrel végeztek. A lövések után jött az újabb dráma, amikor a terroristák benzinbombákat dobáltak, és minden égni kezdett. Emiatt is sokan haltak meg, a tetőszerkezet beomlása jelenthette az egyik legnagyobb problémát, és még mindig holttesteket találnak a romok alatt a mentőcsapatok.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.