Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Horvát politikus: Orbán szerzett földgázt és kőolajat, hat hónapon belül az utca hőse lesz

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 13. - 18:29

Elmondása alapján lehet vitázni arról, hogy mennyire igazságos vagy tisztességes mindaz, amit tesz, ám „az ember a sajátjaiért küzd”.

Mario Radić, a jobboldali ellenzéki Haza Mozgalom (DP) alelnöke az uniós szankciós politikát kritizálta egyik korábbi nyilatkozatában, valamint hangoztatta, hogy a horvát miniszterelnöknek és a kormánynak kizárólag az ország és az emberek érdekeit kell néznie.

„Mi úgy tekintünk az Európai Unióra, mint egy okos édesanyára, aki megoldja a problémáinkat. De jelen pillanatban, a dollár legyűrte az eurót, akárcsak a frank és a jen. Ez mégis mit jelent? Azt, hogy az európai gazdaság térdre rogyott” – mondta.

Állítása szerint a meglévő uniós megoldások egyáltalán nem fognak rajtuk segíteni, ezért változásra van szükség. Majd a magyar miniszterelnökre terelte a szót, mondván, Orbán Viktor földgázt és kőolajat szerzett, így „hat hónapon belül az utca hőse lesz Magyarországon” – írta a jutarnji.hr.

A politikus azt is hozzátette, miszerint az ukrajnai háborúval kapcsolatban lehet vitázni arról, hogy vajon Orbán politizálása mennyire igazságos vagy tisztességes, ám az egyszerű tény, hogy „az ember a sajátjaiért küzd”.