Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Hivatalos: elrendelték a Dunaferr felszámolását

TÉMÁK:
#dunaferr
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Miután bejelentették, hogy fokozatosan elkezdik leállítani a Dunai Vasmű kokszolóját, csütörtökön hivatalosan is bejelentésre került, hogy felszámolják a vállalatot.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a 68 éves vasmű két kohója már augusztusban és novemberben leállt, a hideg- és meleghengermű pedig a múlt héten fejezte be az árutermelést.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A cégcsoport mögött álló részvénytársaság évek óta nem adott be gazdálkodásáról mérleget a bíróságra, a kiszivárgott adatok alapján azonban a vasmű adóssága akár százmilliárdra is tehető, a Fővárosi Törvényszék pedig csütörtökön jelentette be a felszámolás elrendelését.

Erről hivatalos honlapjukon számoltak be, s azt írják, a Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatályba lépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által 2022. december 14-én az ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban.

A Fővárosi Törvényszék hivatalból rendelte el az adós gazdálkodó szervezet felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről. Az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelölése elektronikus, véletlenszerű kiválasztás alapján történt.

Az ideiglenes vagyonfelügyelőnek a végzés kézhezvételét követő napon meg kell kezdenie a tevékenységét, amelyről 8 napon belül tájékoztatnia kell a bíróságot.