Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Ezt nem lehetett kivédeni: hatalmas jávorszarvassal ütközött egy szerencsétlen autós

TÉMÁK:
#Autó #Baleset
Fotó: stop cham
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az óriási állat gyakorlatilag felugrott a jármű szélvédője.

Kész csoda, hogy nem lett tragédia az esetből, pedig a Lengyelországban rögzített baleset egy teljesen átlagos jelenettel kezdődik: jó látási viszonyok, egyenes út, normál tempó. Aztán beugrott a képbe egy jávorszarvas.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

A sofőrnek egy pillanatnyi ideje maradt reagálni, de így is telibe találta az autót a ránézésre több száz kilós állat. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az autóvezető nem sérült meg, a felvétel tanulsága szerint lábon szállt ki a roncsból.

A Renault csúnyán összetört, mint ahogy a videóban mellékelt képeken is látszódik, a szélvédő apró üvegdarabjai beterítették az utasteret. Az is hatalmas szerencse, hogy az anyósülésen nem ült senki.

Lengyelországban egyre több a jávorszarvas, főleg a nyugati és délnyugati területeken. Az állomány növekedése az elmúlt 25 évben vált szemmel láthatóvá.

Általában a reggeli és az alkonyat előtti időszakban aktívak, bizonyos területeken pedig tömegével fordulnak elő. A veszélyes útszakaszokon minden bizonnyal komolyabb védelemre lesz szükség a jövőben, hogy elkerüljék az ehhez hasonló baleseteket.