Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,61 Ft
Euró
380,65 Ft
Font
443,68 Ft
Bitcoin
44,505 $

Használt A380-asokat vásárol egy brit vállalkozó, saját légitársaságot alapítana

James Asquith kedvező áron, használtan vásárolja fel a repülőgépeket, s tervei szerint hamarosan megalapítja a világ legújabb légitársaságát.

Fotó: Unsplash/G-R Mottez A kép illusztráció.
Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint James Asquith brit vállalkozó, akinek immáron több mint egymillió követője van az Instagramon, s aki még mindig tartja a rekordot, miszerint ő a legfiatalabb ember a világon, aki minden egyes országban járt már, legújabb ötletét tervezi megvalósítani.

A koronavírus-járványt követően ugyanis meglátta a lehetőséget a légiközlekedésben, s elhatározta, megalapítja a világ legújabb légitársaságát: miközben a légitársaságok sorra nyugdíjazzák a kétszintes A380-as repülőgépeket, a vállalkozó épp ezeket vásárolja fel használtan, igen kedvező áron. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Az A380-as a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, s a repülés jövőjének szánták, hiszen kényelmes, hosszabb utakat is képes megtenni, s egyszerre több száz utas szállítására is alkalmas. Csakhogy a gépből nem fogyott annyi, mint az eredetileg becsülték, így a gép gyártása is befejeződött 2021-ben.

Míg számos légitársaság az olcsóbb és környezetbarát lehetőségek felé fordult, addig a vállalkozó e lehetőséget kihasználva vásárolja fel kedvező áron a leselejtezett repülőket.

Tervei szerint a Global Airlines névre keresztelt légitársasága elcsábíthatja az utasokat a nagyobb légitársaságoktól, hiszen bízik abban, hogy a „valaha készült legfantasztikusabb kereskedelmi repülőgépre” szívesen szállnak majd fel az emberek.