Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Harry herceg: Vilmos “a földre lökött”

Fotó: MTI/EPA
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Harry herceg új önéletrajzi könyvét hatalmas érdeklődés övezi, s várhatóan ismét egy komoly botrány van kialakulóban a királyi családban a könyvben leírtak nyomán.

A Guardian jelentése szerint Harry herceg nagy érdeklődéssel övezett, közelgő megjelenésű, Spare című könyvében elmeséli, hogy bátyja, Vilmos állítólag fizikai támadást intézett ellene, miután a két testvér kapcsolata megromlott Harry és Meghan Markle házassága miatt.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Harry a londoni otthonában 2019-ben történt konfrontációt leírva megosztotta, Vilmos “bonyolultnak”, “gorombának” és “durvának” nevezte Meghant, amiről Harry úgy vélekedik, hogy épp ugyanolyan megnyilvánulás, mint a feleségéről szóló általános sajtónarratíva.

Harry elmondása szerint a kettejük közötti konfrontáció akkor csúcsosodott ki, amikor Vilmos “megragadott a galléromnál fogva, letépte a nyakláncomat és… a földre lökött”.

A Spare című önéletrajzi könyvben, mely a jövő héten jelenik meg világszerte, Harry további, kompromittáló részleteket is megoszt a nagyközönséggel, így a könyv valószínűleg a királyi család körüli botrányok egy új hullámát indítja majd el.

A könyv címe már önmagában is beszédes: a “spare” kifejezés ugyanis a királyi és arisztokrata körökben elterjedt régi mondásból származik: az első fiú a címek, a hatalom és a vagyon örököse, a második fiú pedig tartalék, ha az elsőszülöttel bármi történne.