Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Hároméves eltiltás kapott egy drukker, amiért gúnyolódott a Tottenham játékosán

A Crystal Palace szurkolója „diszkriminatív gesztusokat” tett Szon Hungmin felé.

MTI/EPA/VINCE MIGNOTT
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Három évre kitiltották a Selhurst Parkból a Crystal Palace egyik drukkerét, aki még egy májusi mérkőzés során diszkriminatív, a származására utaló gesztusokat tett Szon Hungmin felé.

A közösségi médiában is felbukkantak azok a felvételek, melyek alapján a szurkolót eltiltották, végül a Metropolitan Police is vizsgálatot indított, a bizonyítékok begyűjtését követően pedig szigorú büntetést róttak ki rá – írja az ESPN. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A drukker bűnösnek vallotta magát, emiatt 60 óra közmunkával és pénzbírsággal sújtották. A Spurs azonban súlyosabb büntetést szeretett volna elérni, ezt követően született meg a döntés a hároméves eltiltásról.

„Köszönjük a rendőrség együttműködését az ügyben. Szeretnénk megismételni, hogy a klub nem tolerál semmilyen diszkriminációt, és mindig arra törekszünk, hogy a lehető legszigorúbb lépéseket tegyük meg a felelős személyekkel szemben” – írta közleményében a Tottenham.

Tavaly több bajnokin is előfordult, hogy a dél-koreai játékost faji diszkrimináció érte, a Chelsea és a West Ham elleni mérkőzéseken is hasonló incidensek történtek.