Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Gyurcsány szerint felemelően tisztességes dolgot csinálnak 

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetõje (b), jobbról Bõsz Anett, a DK fõpolgármester-helyettese a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 31. - 14:57

Most, hogy a DK csinálja, már a rezsiben való segítés is jó dolog. 

Ahogy erre Gyurcsány Ferenc is emlékeztetett hétfő délelőtti bejegyzésében, szombaton jelentette be az árnyék-miniszterelnök, Dobrev Klára, hogy rezsimentő alapot hoznak létre. 

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Dobrev Klára ma már elmondta a magáét, ugyanis azt állítja, hogy sokan megkérdezték tőle, vajon miért is csinálja ezt, ő pedig nem kertelt: 

Sokan kérdezitek, hogy miért hoztuk létre az Árnyékkormány Rezsimentő Alapját. Röviden azért, mert elsősorban emberek vagyunk. A legnagyobb erősségünk, hogy meg tudjuk fogni egymás kezét és képesek vagyunk odafordulni a legnagyobb bajban lévőkhöz.

Ha meg akarjuk védeni a leginkább rászoruló embereket ettől a rezsikatasztrófától akkor szükség van rendhagyó döntésekre. Mert hiszünk benne, hogy egymásra odafigyelve, egy erős, hatékony, az emberekkel törődő államot építhetünk. Ez a mi alternatívánk, az Árnyékkormány ezért dolgozik” – írta. 

Aztán megszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki így fogalmazott:  

„Felemelően tisztességes dolgot csinálunk. Segíteni akarunk Karácsony előtt azoknak, akiknek bénító teher az egekbe szökő rezsiszámla”. 

Ezért arra kért mindenkit, hogy „aki bármennyit tud segíteni a bajba került családoknak járuljon hozzá a rezsimentő alaphoz, legyen ő is rezsimentő”. 

Majd azt is felemlegette, hogy neki mennyire nagylelkű barátai vannak: „este írt egy barátom, hogy megbeszélték a feleségével, hétszázezer forintot utalnak. Az nagyon sok pénz. Nagyon sok. Politikusaink eddig sokszázezer és egymillió forint közötti felajánlást tettek”. 

„Nincs mindenkinek ennyi pénze. De pár ezer forint is segít, hogy ünnep lehessen a karácsony mindenkinek” – tette hozzá. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.