Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Gyurcsány Ferenc állítja, nem tudott a külföldről érkezett kampánypénzekről

Fotó: MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. szeptember 5. - 06:20

A politikus nemrég a Hír TV Híradójának nyilatkozva jelentette ki, hogy nem tudott a Márki-Zay Péter mozgalmához érkezett külföldi kampánypénzekről.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a DK elnöke a Hír TV Híradójának nyilatkozva kijelentette, nem tudott arról, hogy Márki-Zay Péter mozgalma külföldről kapott kampánypénzt.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Márki-Zay Péter a múlt héten egy interjúban megosztotta, hogy az ellenzék kampányának egy részét az Egyesült Államokból érkezett pénzből fizették.

Márki-Zay akkor elmondta, nemrég kapta kézhez a 42 000 sorból álló kampányelszámolást, amelyet teljes egészében szeretne nyilvánosságra hozni, és amiből kiderül, hogy még júniusban is több száz millió forintos támogatás érkezett Amerikából, amit el kellett számolni.

Gyurcsány Ferenc e hírre reagálva kijelentette, hogy a DK nem költött a külföldi kampánypénzből, hangsúlyozva, hogy a DK el tud számolni a kampánypénzekkel az Állami Számvevőszéknek, Márki-Zay Péterrel pedig nem beszélt a külföldi támogatásokról.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.