Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Október 15-ig nem kapcsolhatják be a fűtést a budapesti tűzoltólaktanyákban

Fotó: Unsplash/Julian Hochgesang
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 23. - 10:42

A beérkezett hivatalos levélben kifejtették, hogy hősugárzókat és klímaberendezéseket sem használhatnak.

A Zsaruellátó nevet viselő Facebook csoportban megjelent egy bejegyzés, miszerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi épületében – ellenkező intézkedésig – a fűtési idény kezdetéig, október 15-ig nem lehet bekacsolni a fűtést.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Emellett azt is megtiltották, hogy egyéb fűtési eszközöket vessenek be, ennek betartásáról pedig a vezetőknek kell gondoskodniuk, akiknek többek között a hősugárzókat és a klímaberendezések távirányítóit is össze kell gyűjtenie, majd raktárba helyeznie.

A csoportban korábban arról számoltak be, miszerint a rendőrök is hasonló helyzetben vannak, ugyanis nem használhatnak hősugárzókat, a fűtést pedig kizárólag engedéllyel kapcsolhatják be az épületekben, önállóan tilos – írta a Blikk.

A hideg elleni védekezés gyanánt pedig a megfelelő öltözködési mód megválasztását, valamint a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgást javasolták, amit a Zsaruellátó szervezet úgy kommentált, hogy „pihenőidőben egymás hátát csapkodják, és összebújnak, mint a malacok”, valamint a forró tea is kelendő lesz.