Clouds
21 Budapest
Dollár
356,24 Ft
Euró
387,23 Ft
Font
437,42 Ft
Bitcoin
27,338 $

Figyelem: fulladásveszély miatt hívtak vissza egy édességet

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nébih felhívása szerint fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws, magyarul Zselés Tubusok Gyümölcsízzel megnevezésű termékeket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön holnapján figyelmeztetett, fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws elnevezésű terméket.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől
  • Termék megnevezése: ABC Fruit Jelly Straws 260 g, ABC Fruit Jelly Straws 1000 g (Zselés Tubusok Gyümölcsízzel)
  • Márka: ABC
Fotó: Nébih

Arra kérik a vásárlókat, hogy a 260 grammos és az 1000 grammos kiszerelésű termékeket ne fogyasszák el, ugyanis fennáll a fulladás veszélye a zselés minicsésze jellegű édességben nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) miatt.

A zselés minicsésze olyan édesség, amelyet kisméretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek, hogy egy falatban lehessen elfogyasztani, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket.

A zselés minicsészék alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat esetlegesen fulladást okozhatnak, ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítő anyag, köztük az E407 és az E410 használatát ezekben a termékekben.