Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Főnöke rácsapott a fenekére, a nő 42 milliós kártérítés kapott

Fotó: Unsplash/Hunters Race
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kifejezetten érdekesen alakult ez az ügy: főnöke rácsapott a nő fenekére egy személyzeti megbeszélésen, a nő panaszt tett, a vizsgálat helyt adott neki, majd azzal vádolta a nőt, hogy ő viselkedett és öltözködött provokatívan.

A Sky News számolt be annak a nőnek a történetéről, akit még tavaly egy észak-írországi cégnél tartott megbeszélésen egy férfi vezető arra utasította, hogy álljon fel és forduljon meg. A főnök ezt követően felkapott egy vonalzót és rácsapott vele a nő fenekére, mindezt egy másik férfi menedzser szeme láttára.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A paskoló férfi ezek után nevetve csak annyit közölt:

“Sajnálom, de muszáj volt.”

A nőt érthető módon megviselte az eset, és nem sokkal utána fel is mondott. Noha mindkét férfi viccesnek találta a csapkodást, és még a megbeszélésre érkező többi alkalmazottnak is elújságolták a történteket, a nő legkevésbé sem találta humorosnak, sőt.

Annyira megalázónak tartotta a történteket és olyan kínosan érezte magát, hogy eleinte még édesanyjával sem merte megosztani, sem barátjával, sőt, nem is volt hajlandó visszatérni munkahelyére, míg azt nem rendezik. A csapkodó főnök és egy magasabb beosztású vezető később egy találkozóra hívta a nőt, ám ő ezt visszautasította.

Végül panaszt tett, a munkáltatójának pedig 10 napba telt, mire egyáltalán válaszolt, s további öt hétbe, mire kivizsgálta az esetet. A vizsgálat során megállapították, hogy a panasz jogos volt, ám megvádolták a nőt, hogy “provokatívan öltözködött és viselkedett”. Miután ezt áldozathibáztatásnak minősítette, 90 ezer fontot, átszámítva mintegy 42 millió forintos kártérítést kapott.