Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Fokozatosan betiltanák a dohányzást az Egyesült Királyságban

A brit kormány terve alapján a most 14 éves vagy ennél fiatalabb korosztályok tagjai már nem kerülnek olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehetnek.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A dohányzás fokozatos betiltása, új olaj- és földgázkitermelési engedélyek kiadása, és a Gázai övezet lakosságának megsegítése is szerepel a brit kormány kedden ismertetett új törvényalkotási és cselekvési tervezetének központi elemei között – írja a Portfolio.

Kifejtik, az Egyesült Királyság kormányának terve alapján a most 14 éves vagy ennél fiatalabb korosztályok tagjai már nem kerülnek olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehetnek. A tervezett jogszabály büntetendő cselekménnyé nyilvánítja dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Az MTI szerint a programvázlatot III. Károly király olvasta fel a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában. Mint kiderült: a parlamenti évadokat megnyitó trónbeszédeket a kormány állítja össze, az uralkodó csak felolvassa, de nincs beleszólási és módosítási joga.

Megjegyzik, a király beszéde előtt a monarchiát ellenző tüntetők a törvényhozás épülete előtt gyűltek össze, s táblákat tartottak a magasba, amelyeken a következő felirat szerepelt: „Nem az én királyom!”. Amikor pedig III. Károly a parlamentből a Buckingham-palota felé indult, a monarchiaellenes tüntetők skandálva és fújolva fejezték ki nemtetszésüket.

Hozzáteszik, a kormányprogramban szerepel még Ukrajna további támogatása, a NATO erősítése, valamint annak biztosítása, hogy a Gázai övezet humanitárius segítséghez jusson.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.