Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Ezzel magyarázta a Mol a drágább hatósági áras gázolajat

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. június 11. - 08:14

Több kúton is fellépett a hiba, 30 forinttal drágábban mérték a gázolajat.

Néhány Mol-kúton a 480 ft/literes hatósági ár helyett 510 forintot számoltak fel egy liter gázolajért, az Index pedig rá is kérdezett ennek okára, melyre az alábbi választ kapták: „Köszönjük a jelzést, kivizsgáltuk. Apró, adminisztrációs hiba történt, ami csupán néhány töltőállomáson merült fel, és egy nagyon szűk körét érintette ma reggel a vásárlóinknak. Elnézést. Az ügyfelek kárát megtérítjük. Kérjük, érintett ügyfelünk forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

Habár a gázolaj beszerzési ára csaknem bruttó 30 forinttal emelkedik, ez jelenleg a prémium gázolajra, illetve a piaci árra vonatkozik, a lakosság számára továbbra is elérhető marad a hatósági áras, azaz 480 forintos literenkénti gázolajár.

A jelenleg is érvényben lévő rendelet szerint az üzemanyag-árstop július 1-ig garantálja a 480 forintos gázolaj/benzinárat, amely állami szabályozás nélkül 700 és 900 forint között mozogna.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója egy csütörtök interjúban kifejtette, hogy a hatósági ár kiszorítja az importot, továbbá a kereslet-kínálat egyensúlyát is felborítja, ami ellátási hiányhoz vezethet.

Hernádi szerint az ellátásbiztonságot szem előtt tartva július 1. után fokozatosan ki kellene vezetni az üzemanyag-árstopot. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár a döntés nem az ő hatáskörük, felelősek a döntéshozók tájékoztatásáért.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.