Ezek most a legkelendőbb csúcskategóriás mobiltelefonok

Fotó: Pexels / Illusztráció
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Apple az első négy hely mindegyikét kibérelte magának.

A Canalys elemzői közzétették az idei év első negyedévének okostelefon-eladásaira vonatkozó adatokat, amelyekből kiderül, hogy a prémium vagy 500 dollár feletti árú készülékek piacát az Apple iPhone modelljei uralják.

Az ebbe a kategóriába tartozó készülékek kifejezetten népszerűnek számítottak a felhasználók körében, ugyanis az eladási számok 31%-kal nőttek az idei időszakban a 2022-es év azonos időszakához képest.

Az adatokból jól látható, hogy az iPhone 14 Pro Max vezeti a listát, őt követi a kisebb iPhone 14 Pro, az első négy helyet pedig az iPhone 14 és az iPhone 13 zárja.

Az első ötben így egyetlen androidos készüléket találunk, a Galaxy S23 Ultra-t, ráadásul a hatodik helyen már megint egy iPhone, az iPhone 14 Plus áll, a top tízes listát pedig a Galaxy S23, az iPhone 12, a Galaxy S23 Plus és a Galaxy Z Flip 4 zárja.

A rangsor végén találjuk még az iPhone SE-t, a Galaxy S22-t, a Xiaomi 13-at, a Mate 50-et és a Galaxy S21 FE 5G-t is.

A listában főként a Samsung és az Apple készülékei szerepelnek, más márkák csak mutatóban kaptak rajta helyet.

Az adatokból az is kiolvasható, hogy a statisztikák szerint a legfrissebb modellek mellett a régebbieket is vásárolják az emberek, köztük az iPhone 12-t, amely szeptemberben lesz három éves.