Ez gyors volt, megvannak a magyarellenes provokáció feltételezett elkövetői

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2021.május.9 - 19:37

Vasárnap jelentették, hogy elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit, akik orosz megrendelésre dolgoztak.

Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit – közölte az SZBU a honlapján.

A biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint három ember orosz megrendelésre 500 dollár fejében helyezett el Beregszászon több helyen is a magyarokat életveszélyesen megfenyegető plakátokat a májusi ünnepek előestéjén. A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Az SZBU munkatársai kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során a hatóságok orosz jelképeket és “egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” foglaltak le.

Kézzel írt levelet küldhetett szeretteinek egy Covidos nagymama, amit egy különleges berendezéssel fertőtlenítettek

Az elkövetők a plakátokon egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet, különben – fenyegetőztek – megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az üzenet “Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” szavakkal zárult.

Forrás: MTI