Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Esküvőből tragédia: vendégeket szállító kisteherautó zuhant szakadékba Nepálban

Fotó: Az előző napi helikopterbaleset áldozatait mentőautókkal szállítják egy katmandui kórházba 2019. február 28-án. A Katmandutól mintegy 240 kilométerre található Tápledzsung hegyvidékes területen történt balesetben a fedélzeten tartózkodó hét ember, köztük Rabindra Adikari nepáli turisztikai miniszter életét vesztette. MTI/EPA/Narendra Sresztha
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jármű túlterhelt volt, s ennek következtében gurult le a hegyi útról, majd még 200 métert zuhant a lejtőn.

A jelentések szerint egy kisteherautó tért le az útról, majd zuhant szakadékba Nepálban, egészen pontosan 400 kilométerre a fővárostól, Katmandutól, miután egy ottani esküvőről érkező vendégekkel útnak indult.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A The Sun értesülései szerint a jármű túlterhelt volt, ugyanis a násznép tagjai közül 12 fő tartózkodott rajta, s ennek következtében gurult le a hegyi útról.

Ezt követően a kisteherautó még 200 métert zuhant a lejtőn, a Karnali tartományban található Chedagad falujának közelében.

A helyi rendőrség közölte, miszerint a baleset hétfőn késő este történt, és mire a mentők kiértek a helyszínre, nyolc fő életét vesztette. További három fő a kórházba vezető úton halt meg, míg egy fő a kórházban hunyt el.  

A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, sajnálatos módon azonban a hegyvidéki Nepálban gyakorinak számítanak a közúti balestek, amelyekért gyakran a rosszul karbantartott utakat és járműveket okolják.