Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Erős széllökésekkel érkezik a péntek, éjszaka fagyni fog

Fotó: Unsplash/Jeremy Bishop
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha az előrejelzések szerint heves széllökésekkel érkezik a péntek, napközben akár 12 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint sok lesz a felhő: némi napsütés csak ma lehet kevés helyen, holnap már mindenütt zárt lesz a felhőtakaró.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

Csütörtökön és kezdetben éjszaka is inkább csak időszakos, gyenge csapadék fordulhat elő (leginkább eső, a köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás, hószállingózás).

Hajnalban délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, és pénteken sokfelé várható eső, zápor, az esti, késő esti órákban akár zivatar is kialakulhat. Ekkor nagy területen kiadós mennyiség valószínű.

Éjjel átmenetileg ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, amely pénteken viszonylag gyorsan megszűnik. Az ország nagyobb részén általában mérsékelt marad a légáramlás, ugyanakkor pénteken főként a Dél-Alföldön nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délkeleti szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között várható, amely helyenként már a késő esti órákig beállhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű. Több helyen az esti órákban állhat be a maximum.