Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Elsüllyedt egy török teherhajó a Fekete-tengeren, a legénység 11 tagja eltűnt

A keresési műveleteket pedig nagyban nehezítik a heves viharok.

A Pallada nevű, kameruni zászló alatt közlekedő hajó roncsa az észak-törökországi Eregli város kikötőjében 2023. november 20-án, miután a hajó zátonyra futott és kettétört a Fekete-tengeren tomboló viharban. A török tengerészeti igazgatóság szerint a legénység mind a 13 tagját kimentették. MTI/AP/IHA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a török belügyminiszter számolt be arról, hogy a heves viharok és az azokat követő áradások nyomán 9 ember vesztette életét Törökországban, köztük egy tengerész, aki akkor halt meg, amikor gy teherhajó elsüllyedt Törökország Fekete-tengeri partjainál.

A hatóságok hétfői közlése szerint az elsüllyedt teherhajó legénységének további 11 tagja eltűnt. A török zászló alatt közlekedő Kafkametler vasárnap süllyedt el, miután az Isztambultól mintegy 200 kilométerre keletre fekvő Eregli város kikötőjének közelében egy heves viharba került. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Abdulkadir Uraloglu közlekedési és infrastrukturális miniszter információi szerint a hajó, amely a nyugat-törökországi Izmir kikötőjébe tartott, többször nekicsapódott a kikötő előtti területen található hullámtörőnek, majd végül elsüllyedt.

Mivel pedig továbbra is szélsőséges időjárás tombol Törökországban, órákon át várták, hogy elkezdhessék a keresési műveleteket a legénység eltűnt tagjai után. Uraloglu közlése szerint ahogy enyhült az idő, azonnal megkezdték a keresést, a mentőcsapatok pedig hétfőn megtalálták a teherhajó szakácsának holttestét.

A hatóságok közlése szerint egy másik teherhajó, a kameruni zászló alatt közlekedő Pallada a szélsőséges időjárási körülmények miatt kettétört, miután zátonyra futott az Eregli előtt tomboló 5 méteres hullámokban. A legénység mind a 13 tagját épségben kimentették.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.