Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Elkapta a koronavírust egy macska Dél-Koreában

not image

Kolláth Benjámin

2021. január 26. - 06:20

Jelentették az első esetet Dél-Koreából, melyben egy állat fertőződött meg a koronavírussal, konkrétan egy házimacska kapta el, jelentette be az ország járványügyi ügynöksége, a KDCA.

A macskán elvégzett teszt eredménye még január 21-én jött meg, de az ügynökség csak ma tett közzé közleményt róla. Három macskát kellett tesztelni, miután tulajdonosaik, egy anya és a lánya is elkapták a vírust, a másik két macskában nem mutatták ki a betegséget, írja a CNN.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A macskák otthonául szolgáló imaház Dél-Korea Dél-Kjongszang tartományában található, a gazdáik is itt húzódtak meg, múlt héten legalább 112 eset köthető a helyhez, erősítették meg a hatóságok.

A macskát különválasztva tartják egy menhelyen most, hogy ne terjedhessen el a betegség a többiek között, a KDCA szerint egyelőre nem tudni olyan esetről, ahol háziállatról terjedt át emberre a betegség.

Ennek ellenére a gondozók óvatosságból csak védőruhában foglalkoznak a macskával, az Állatok és Növények Karanténügynökségének dolgozói pedig a hatóságokkal együttműködve kiadnak majd egy tájékoztatót a háziállatok koronavírus-fertőzésével kapcsolatos tudnivalókról.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.