A jelenség hátterében egy 1819-ben felfedezett baktérium áll, ami egészséges immunrendszerű személyekre nézve általában nem ártalmas, de legyengült immunrendszerű személyeknél már más a helyzet.
A nem megfelelően karban tartott vizekben olyan baktériumok és kémiai anyagok lehetnek, amik komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.
Csípésük kellemetlen bőrtüneteket okozhat – emellett különféle betegségeket, élősködőket is terjeszthetnek.
Medvehúst fogyasztottak, csakhogy mint utólag kiderült, a hús nem volt megfelelően átsütve, és ez csak a jéghegy csúcsa.
Alig pár napja volt úton, amikor lába hirtelen dagadni kezdett.
Még várják a laboreredményeket, illetve járványügyi vizsgálat is folyamatban van.
A vizsgálat során közel 450 ezer ember orvosi kartonjait elemezték, és 22 esetben találtak összefüggést a vírusfertőzések és a későbbi neurodegeneratív betegségek kialakulása között.
A vizsgálat során a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat és a késeket is megtisztították, miután elkészült az étel, ám a fűszertartók ebből kimaradtak, s meg is lett az eredménye.
Újabb áldozatot szedett a ritka fertőzés, amely szinte mindig halálos kimenetelűvé válik.
Enyhe emelkedést mutatnak a számok a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációjában.
Az Egyesült Királyságban található surrey-i általános iskolában több gyermek is Streptococcus A fertőzésben szenved.