Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Elhunyt a republikánusok egyik legnagyobb adományosa, a milliárdos kaszinómágnás

Washington, 2017. január 20. Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinómágnás, a Las Vegas Sands elnök-vezérigazgatója feleségével, Miriammal Donald Trump amerikai elnök beiktatási ünnepsége elõtt Washingtonban 2017. január 20-án. Trumpot az Egyesült Államok 45. elnökeként iktatják be hivatalába. (MTI/EPA/Justin Lane)
not image

Nagy Noel

2021. január 12. - 21:27

Életének 87. évében elhunyt Sheldon Adelson, az amerikai kaszinóélet egyik ikonikus alakja, aki jelentősen befolyásos milliárdossá vált a Las Vegastól Kínáig terjedő kaszinóbirodalmának köszönhetően.

Életének 87. évében elhunyt Sheldon Adelson, az amerikai kaszinóélet egyik ikonikus alakja, aki jelentősen befolyásos milliárdossá vált a Las Vegastól Kínáig terjedő kaszinóbirodalmának köszönhetően.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Adelson hosszan tartó betegséget, Non-Hodgin limfómát követően hunyt el, mely a nyirokrendszer sejtjeit támadó daganatos betegség – adta hírül az Al Jazeera. A halálhírét az általa alapított Las Vegas Sands hivatalos közleményben erősítette meg a keddi nap folyamán.

A kaszinómágnás még zsidó származású bevándorlók gyermekeként született Bostonban, ám élete második felére a világ egyik legvagyonosabb emberévé vált. Hatalmas vagyonát a Las Vegas Sandsnek köszönheti, mely óriási kaszinóbirodalmat épített ki a „Kaszinók Városában”, és sikeresen látta meg azt is, hogy az ázsiai piac még kifizetődőbb lesz számára, mint az amerikai.

Ez a taktikázás annyira bejött neki, hogy 2018-ban a Forbes magazin az Egyesült Államok 15. leggazdagabb emberének jelölte meg, akinek akkor 35.5 milliárd dollárra volt tehető a vagyona. Las Vegasban mindenki ismerte a nevét, bárki is valaha betért egy vegasi kaszinóba, minden bizonnyal Adelson tulajdonába tartozó helyen tette próbára a szerencséjét.

Adelson egyébként meglehetősen aktív volt a politikai térben is, a Republikánus Párt egyik legbefolyásosabb adományosának tartották, és gyakran döntött rekordokat is, mint a legnagyobb összeget adományozó donor. Ez alól Donald Trump elnök sem volt kivétel, akinek szintén bőkezű hozzájárulással segítette kampányát.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.