Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Elengedte a rendőrség a fuldokló unokáján segítő nagymama bírságát

Fotó: police.hu

Bense Róbert

2022. szeptember 21. - 20:14

Nagy felháborodást váltott ki az eset.

Az idős nő még július 1-jén tartott a Balaton felől Budapestre, amikor – mint ahogy a BRFK közösségi oldalán fogalmazott – „szabálytalanul megállt az M7-es autópálya leállósávjában”.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A hölgy beszámolója szerint erre azért volt szükség, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája hirtelen fuldokolni kezdett: „a tükörből azt láttam, hogy a kicsi elsápadt. Pillanatok alatt játszódott le az egész, a következő másodpercben már fuldoklott a gyerek” – mondta korábban az RTL Híradónak.

Szerencsére sikerült megnyugtatni a gyermeket, ám később jött a levél, miszerint közigazgatási bírság keretei között százezer forintos büntetést róttak ki rá. A nő kérte a bírság elengedését, az elsőfokú ítélet azonban csupán a részletfizetés lehetőségét hagyta jóvá.

Végül aztán Budapest rendőrfőkapitánya, mint másodfokon eljáró hatóság megsemmisítette az első fokon eljáró hatóság közigazgatási bírság kiszabásáról rendelkező határozatát, miután az eset összes körülményét figyelembe vette.

Az erről szóló határozatot dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy 2022. szeptember 20-án dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes jelenlétében személyesen adta át a nagymamának.