Egymilliónál is több belépőt adtak el mostanáig a női labdarúgó-világbajnokságra

MTI/EPA/ERNESTO GUZMAN JR
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Egyre jelentősebb az érdeklődés a női labdarúgás iránt.

A FIFA komolyan gondolja azt az elhatározását, hogy a női labdarúgó-világbajnokságot nem csupán anyagi, de nézettségi szempontból is felemelje a férfi-vb mellé. A munka már elkezdődött, jól bizonyítja ezt a jegyeladási statisztika is.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

A július 20-án rajtoló tornának Ausztrália és Új-Zéland ad otthont, és mostanra már több mint egymillió jegyet adtak el a mérkőzésekre, melyet a FIFA elnöke is megerősített – számolt be róla a Goal.com.

Gianni Infantino szerint jó úton haladnak afelé, hogy a 2023-as labdarúgó-világbajnokság legyen minden idők legnézettebb női tornája, amely így a 2015-ös, kanadai vb-t is megelőzheti. 8 évvel ezelőtt 1,35 millió drukker látogatott ki ugyanis a meccsekre.

Infantino kiemelte, hogy a pénzdíjazás is jelentősen emelkedett a legutóbbi vb óta, a cél pedig az, hogy a következő 2026-27-es világbajnokságokon egyenlő arányban kapjanak jutalmat a nők és a férfiak is.

Ehhez a közvetítési díjakat is meg kell emelni, ezzel viszont még lesz tennivaló, hiszen a mostani torna jogai kapcsán még mindig sok a kérdőjel, és több országban sem tisztázott, hogy mely tévétársaságok közvetítik majd a meccseket.