Ijesztő felvételen, ahogy lecsap a brutális homokvihar

Fotó: EPA/Khaled Elfiqi
not image

Nagy Noel

2021. november 24. - 22:23

Rendkívül zord időjárás sújtotta az elmúlt hetek során Egyiptomot, amely többek között brutális homokviharral, esőzésekkel és hurrikánnal csapott le.

Komoly természeti katasztrófák sora sújtja Egyiptomot, elsősorban a Földközi-tengerhez közelebb lévő északi részt. Az Arham Online hírportál beszámolója szerint ez miatt több helyen iskolákat is be kellett zárni.

Hurrikánszerű szelek és heves esőzések tarkították az egyiptomi időjárást, amelyek áradásokat is előidéztek. Ennek következtében több élelmiszerstand és autó is víz alá került, amely sokak megélhetését sodorta veszélybe.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Számos nagyvárosban, köztük Alexandriában az áradások teljesen ellehetetlenítették a közlekedést, ezért több autós is beragadt. Ezen felül mintegy 90 kilométerre Kairótól nagyon komoly homokviharok alakultak ki, mint az alábbi videókban is látható.

Kairó egyelőre relatíve megúszta a zord időjárást, de ott is komoly esőzések alakultak ki, ezzel az infrastruktúra azonban egyelőre elbírt. A biztonság kedvéért azonban Kairóban és Gízában is bezártak iskolákat, míg az egyetemek egyénileg dönthetik el, hogy nyitva maradnak-e.

Az egyiptomi meteorológiai szolgálat szerint a közelgő napokban még instabil marad az időjárás, komoly viharokkal, viszont az azt követő pár napban már alábbhagyhat az esőzés, míg marad az alacsony hőmérséklet.