18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Egy szerb bűnszervezet ipari húsdarálóval tüntette el áldozatait

Fotó: Flickr/jhecking
not image

Borbély Fanni

2021.május.10 - 22:30

A szerb bűnszervezet tagjai filmbeillő kegyetlenséggel végeztek ellenségeikkel, megkínozták, meggyilkolták, majd ipari húsdarálón ledarálták áldozataikat.

A szerb bűnszervezet eleinte csak belgrádi szórakozóhelyek védelmét intézte, de nem sokkal ezután beléptek a kábítószer-piacra is, idővel pedig csatlakoztak egy montenegrói bűnszervezethez, innen pedig már nem volt visszaút: zsaroltak, megvesztegettek, embereket raboltak el és kínoztak meg, majd megölték őket.

A helyi rendőrség sikeresen rajtaütött a bűnszervezeten, jelenleg pedig három gyilkossággal gyanúsítják a bűnbanda tagjait, melyek tavaly történtek, de feltehetően ennél sokkal több bűncselekményhez van közük, így akár 10-02 személy eltűnése is hozzájuk lehet köthető.

A szerb bűnszervezet Belgrád külterületén szervezte meg bázisát, ahová a nyomozók is eljutottak, miután a bűnbanda egyik tagja a kihallgatás során elárulta, hogy hol találják meg azt a rejtett helyiséget, ahol a szörnyűségeket végezték az áldozatokkal, s melyet fegyverraktárként is használtak.

A nyomozók kimentek a helyszínre, ahol fegyverek és robbanószerek mellett egy emberi csontok őrléséhez használatos ipari darálót is találtak, melyen több ember DNS-ét is megtalálták a nyomozók.

A látottakról a szerb belügyminiszter, Aleksandar Vulina is beszámolt a Magyar Szónak:

“A banda minden bűncselekményére fényt derítünk. A rejtekhelyükön lévő titkos helyiségben talált ipari húsdarálón több személy DNS-ét mutatták ki a speciális vizsgálatok. Ez a gyilkos brigád megkínozta, megölte, majd megsemmisítette az áldozatokat”.

A bűnszervezet vezetője és húsz társa már február 4. óta tölti börtönbüntetését, többek közt gyilkosságok, emberrablás, és zsarolás alapos gyanúja miatt – írja a Tények.