Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Ismét kitört a káosz egy ecuadori börtönben, tizenhárom rab vesztette életét

Rendõrök az Ecuador északnyugati részén található Santo Domingo város fegyintézete elõtt 2022. május 9-én, miután lázadás tört ki a börtönben. Az összecsapásokban legkevesebb 43 ember életét vesztette. A felfordulást kihasználva, többen szökéssel próbálkoztak, közülük 112 fegyencet sikerült elfogni. MTI/EPA/EFE/Jose Jacome
not image

Nagy Noel

2022. július 20. - 19:05

Ecuadorban börtönbe kerülni sokszor egyet jelent a halálos ítélettel, ugyanis meglehetősen gyakoriak a halálos áldozattal járó lázadások és harcok.

Ezúttal a Quitótól mintegy 80 kilométerre található Santo Domingo de los Colorado településén lévő Bellavista börtönben történt az újabb erőszakos eset, ahol már májusban akkora balhé tört ki, hogy 44 elítélt vesztette életét.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Most a halálos áldozatok száma azért kisebb, viszont így is 13 elítélt vesztette életét, valamint további kettő megsebesült, miután harcok törtek ki a világszerte hírhedt börtönben – írja a Times of India a helyi börtönhatóság beszámolója alapján.

A börtönharcok ismét kiemelten erőszakos voltak, a hadseregnek és a rendőrségnek azonban sikerült irányítása alá vonni a helyzetet – jelentették. A helyi média beszámolói szerint annyira elszabadult a pokol, hogy egyes rabokat lefejeztek vagy megcsonkítottak a harcok során.

Patricio Carillo belügyminiszter egy később sajtótájékoztató során megerősítette, hogy a halálos áldozatok nagy része venezuelai volt. Hozzátette: elítéli ezt a primitív barbarizmust és elképzelhető, hogy találnak még halálos áldozatokat.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ecuadorban meglehetősen gyakorinak számítanak a brutális börtönlázadások, ahol a drogkartellek tagjai belülről is harcolnak egymással, miközben szabadon lévő tagjaik a csempészútvonalak irányításáért küzdenek.

Ecuador földrajzi értelemben vett peche, hogy a világ két legnagyobb kokaintermelő országa, Kolumbia és Peru között helyezkedik el, így meglehetősen gyakorivá váltak az ecuadori útvonalakért vívott erőszakos bandaháborúk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.